Spargel-Limetten-Pasta

Für 2 Portionen:

  • 200g Pasta (Farfalle)
  • 1 Bund grüner Spargel
  • 250ml Sojasahne
  • 1 Limette oder Zitrone
  • 2 EL Mehl + 4 EL Wasser
  • Gewürze (nach Belieben: Pfeffer, Salz, Petersilie, Salbei, Chiliflocken)

Den Spargel in ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden. Die Enden entsorgen. Nudelwasser zum Kochen bringen.

Die Pasta nach der Anleitung kochen, drei Minuten vor Ablauf der Zeit den Spargel dazugeben.

In der Zwischenzeit die Sojasahne erhitzen, Mehl und Wasser mischen und dazugeben, aufkochen lassen. Die Gewürze in die Soße geben. Die Limettenschale abreiben und den Limettensaft in die Soße geben.

Den Spargel abschöpfen und zur Soße geben, die Nudeln abschütten. Nudeln und Soße auf dem Teller anrichten, zum Schluss etwas gemahlene Chiliflocken und klein gehackte Cashewkerne darüber geben.

 

Asparagus-Lime-Pasta

2 servings:

  • 200g pasta (farfalle)
  • 1 bunch of green asparagus
  • 250 ml soycream
  • 1 lime or lemon
  • 2 Tbs flour + 4 Tbs water
  • Seasonings (as you like: pepper, salt, parsley, sage, chili flakes)

Cut the asparagus in slice, 1 cm thick. Dispose of the ends. Bring the water for the noodles to a boil.

Cook the pasta as directed, add the asparagus to the pot 3 minutes before the pasta is ready.

In the meantime heat up the soycream, mix water and flour and add it to the rest, bring it to a boil. Let the sauce simmer and add the seasonings and herbs like you desire. Grate the limezest and add it with the lime juice to the sauce.

Skim the asparagus and add it to the saucepan, pour off the noodles. Serve the noodles with the sauce on plates, spread some chili flakes and some minced cashews on top (if you like).

Advertisements